img

Atšauktas Madrido Trijų karalių eisenoje planuotas trijų drag queen šou

Atšauktas Madrido Trijų karalių eisenoje planuotas trijų drag queen šou

Per mažiau nei 24 valandas surinkti 40,3 tūkst. Madrido gyventojų parašai šįkart padėjo sustabdyti Madrido merės Manuelos Carmenos sumanymą tradicinėje Trijų karalių eisenoje leisti žygiuoti trims garsiems LGBT bendruomenės drag queen persirengėliams.

CitizenGo iniciatyvai Ispanijoje pavyko suvienyti tūkstančius gyventojų ir pasipriešinti LGBT fanatikei Madrido merei bei miesto kvartalo, kuriame ketinta surengti šią eiseną, seniūnijai. Svarbiausias argumentas buvo tas, kad Trijų karalių eisenoje dalyvauja daugybė vaikų, kuriuos neetiška tokios džiugios šventės proga paversti LGBT indoktrinavimo subjektais. Taigi nors šįkart viename iš eitynių vežimų, papuoštų LGBT vaivorykšte, važiavo pliušiniais meškinais persirengusios artistės, bent jau nebuvo drag queen šou.

HazteOir atstovas spaudai Miguelis Vidalis teigė, kad „džiugu, jog pilietinė visuomenė masiškai sureagavo į šį ketinimą“. Jo teigimu, būtent piliečiai gali pakeisti politines partijas, kad šios nebeklūpėtų ir sukiltų prieš tokias visuomenės ir mokyklos indoktrinacijos kampanijas. Jis pabrėžė: „Jau ne kartą laimėjome tokio tipo politinius mūšius ir nenurimsime. Labai svarbu, kad Madrido gyventojai būtų išgirsti. Galiausiai tai yra rinkėjų balsas. Negalime tylėti ir bendradarbiauti su blogiu. Ši eisena nėra tinkama nei LGBT ekshibicionizmui, nei indoktrinacijos kampanijai. Palikime šią šventę vaikams ir saugokime jų vaikišką nekaltumą“.

Net ir paprastai LGBT remianti Madrido autonominės komunos prezidentė Cristina Cifuentes šįkart pripažino, kad toks pasirodymas būtų buvęs netinkamas. „Visada palaikiau LGBT kampanijas, tačiau Kalėdos yra Kalėdos, Trijų karalių eisena yra eisena, prakartėlė yra Marija, Juozapas ir Vaikelis, na, ir nebent dar asiliukas su jaučiu“.

Vienas iš drag queen persirengėlių, pasivadinęs La Prohibida (liet. Uždraustoji), ne kartą savo Twitter paskyroje yra paviešinęs, kad nekenčia Kalėdų, jų šurmulio ir sveikinimų.

šaltiniai: abc.es, actuall.com

© 2018 – 2020, Laisvos Visuomenės Institutas.

Informaciją, kurią skelbia VŠĮ „Laisvos visuomenės institutas” (LVI), galima naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ir kitur tik nepakeistą bei nurodant LVI kaip šaltinį. Bet kokius teksto, pavadinimo ar kitus LVI paskelbtos informacijos keitimus būtina suderinti info@laisvavisuomene.lt el. paštu ir gauti LVI sutikimą.